[BEST] 5 Jenis Ikan Laga Fancy Tempahan di Malaysia 2023

Hai korang! Sebagai penulis konten pro dalam dunia Ikan Laga Malaysia, aku nak cerita pasal jenis-jenis Ikan Laga Fancy yang tengah happening gila dalam tahun 2023 ni.

Kalau korang suka tengok ikan cantik berwarna-warni dan pelik-pelik, topik ni memang kena dengan korang.

Mari kita usha ikan laga fancy yang tengah meletop ni!


Senarai Jenis Laga Fancy

1. Halfmoon Plakat Fancy

Kalau korang suka tengok ikan laga yang punya gaya unik, jom kita cerita pasal jenis ikan laga fancy yang pertama ni – Halfmoon Plakat Fancy.

Dengan sirip pendek yang cantik dan warna-warni yang memikat, jenis ikan laga ni memang tak boleh dilepaskan dari senarai koleksi korang.

Kalau mata korang tengok, memang boleh terpaku sebab dia betul-betul kelihatan macam kilauan pelangi dalam air.


2. Dragon Scale Fancy

Lepas ni, kita move on kepada jenis ikan laga fancy yang lain – Dragon Scale Fancy.

Bayangkan ikan laga dengan sisik yang macam baji naga!

Yup, inilah dia ikan laga dragon scale fancy.

Bila cahaya menyentuh sisik dia, memang terpancar kilauan yang mengingatkan kita pada baju knight dalam cerita dongeng.

Betul-betul menarik dan memukau.


3. Butterfly Tail Fancy

Tak cukup dengan itu, kita ada lagi satu jenis ikan laga fancy yang korang kena tahu – Butterfly Tail Fancy.

Kalau korang minat tengok ikan dengan ekor lebar yang cantik macam sayap kupu-kupu, korang wajib tengok jenis ikan laga ni.

Betul-betul macam bawa taman ajaib dalam akuarium korang, tambah seri dan kecantikan.


4. Crown Tail Fancy

Yang ni pun menarik, jenis ikan laga Crown Tail Fancy.

Dengan sirip yang terbelah macam mahkota, dia memang buat kita teringat pada prince charming dalam cerita dongeng.

Takde bezanya, ikan laga ni punya gaya memang bertaraf kerajaan!


5. Marble Fancy

Terakhir tapi tak kurang menarik, ada ikan laga jenis Marble Fancy.

Macam kanvas hidup, corak dia campur-campur macam kaler marmer.

Bila dia berenang dalam akuarium korang, memang akan buat suasana nampak hidup dan penuh warna.


Ikan Laga Fancy: Sentuhan Magis Dalam Akuarium

Bila korang campur semua jenis ikan laga fancy ni dalam satu akuarium, memang magic lah yang berlaku.

Warna-warni yang berbeza dan corak yang pelik memang boleh jadi tumpuan dalam bilik korang.

Mungkin boleh jadi bahan lawak juga dengan kawan-kawan bila diorang ternganga tengok ikan laga fancy ni.

Ikan laga fancy ni memang macam artis dalam dunia akuarium.

Warna dia vibrant gila dan corak dia memang takde tandingan.

Siapa yang tengok, memang terus takleh berhenti pandang!


Ikan Laga Fancy: Macam Tukang Bikin Baju Dalam Akuarium

Lain dari yang lain, ikan laga fancy ni memang macam tailor dalam dunia akuarium.

Setiap jenis dia punya corak dan gaya yang tak sama.

So, kalau korang nak suasana dalam akuarium korang bervariasi, jenis fancy ni memang kena!

Keday Ikan Laga Near Me Malaysia : Gardenroad betta & aquascapes


Ikan Laga Fancy: Kena Berikan Kasih Sayang Yang Betul

Walaupun cantik dan unik, jangan lupa korang kena bagi dia penjagaan yang betul.

Check suhu air, pastikan kualiti air baik, dan bagi makanan yang berkhasiat.

Kalau korang jaga dia betul, dia akan tumbuh besar dan sihat.

Jom Baca : [TOP] 15+ Jenis Penyakit Ikan Laga Terbaru 2023
[TOP] 8 Jenis Ikan Laga Mahal Di Malaysia Terkini 2023
[BEST] 3 Cara Groom Ikan Laga Terbaik 2023
[TOP] 10+ Cara Penjagaan Ikan Laga Yang Betul Terbaru 2023


Ikan laga fancy ni memang trending dalam dunia akuarium Malaysia sekarang.

Cantik, pelik, dan unik, ikan laga fancy ni akan buatkan akuarium korang nampak macam taman ajaib.

Jadi, kalau korang nak suasana yang lain dari yang lain dalam akuarium korang, jangan lepaskan peluang untuk tambah ikan laga fancy dalam koleksi korang!

Leave a Comment